You are here: Learning > Quiz2.0 Answers

Quiz2.0 Answers

Please try your best to do the questions before reading the answers. This is just for reference and explanations.

 

 

Top

Drag and Drop Questions:

1. What is the sequence of the safety management?

Answer:

Explanation:

1. The first one is identification of risks. If the risks have not been identified they cannot be managed.

2. The next strategy is active risk reduction.

3. The third one is risk transfer, the residual product risks should be transferred to third parties. As no product can be absolutely safe, any risk reduction programme will leave residual product risks that have to be transferred afterwards.

4. The last strategy is risk retention. Some product risks will have to be retained within the company if they cannot be eliminated or transferred.

 

2. Please arrange the sequence of the following development of the theories of product liability in order? [The first one is developed first]

Answer:

Explanation:

The sequence of the development of different types of theories of product liability shows as follows.

Theories of product liability

Related cases with which the development originated

Year

Negligence

MacPherson v. Buick Motor Co.

1916

Breach of Warranty

Baxter v. Ford Motor Co.

1930

Strict Liability

Escola v Coca-Cola Bottling

1944

 

3. Please drag the following organizations and drop into the appropriate categories:

Answer:

Types of Standards Organizations

Examples

International Standards Organizations

ISO, IEC

Regional Standards Organizations

CEN, CENELEC

National Standards Bodies

ANSI, BSI

For more information, please refer to Links > 3. Standards Organizations

 

4. Please do the matching for the following factors according to their corresponding meanings:

Answer:

Factors

Meaning

Severity

The seriousness of the failure effect after it has occurred

Occurrence

The probability or frequency of the failure occurring

Detection

The probability of the failure being detected before the impact of the effect is realized

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management > b) FMECA

Top

Fill in the Blanks Questions:

5. What is the last element of the four strategy of risk management programme?

Answer:

Risk retention retention Risk retention programme

All of the above three answers are accepted.

Explanation:

Please read the explanation to Question 1 in drag and drop questions

 

6. If a chair was designed with only three legs and consequently a person was injured because this chair tipped over too easily, what type of product liability claim should be imposed?

Answer:

Design Defects Design Defect

Both of the answers above are accepted.

Explanation:

The chair designed with only 3 legs causing injuries might be considered as a design defect which was inherent in the design of the chair and made the chair intrinsically dangerous.

 

7. If a chair is made with one of the legs not bolted on correctly and consequently a person was injured due to the collapse of the chair, what type of product liability claim should be imposed?

Answer:

Manufacturing Defects Manufacturing Defect

Both of the answers above are accepted.

Explanation:

The chair with one of the legs not bolted on correctly was considered as manufacturing defect because it failed to meet the manufacturer’s specification for the product or some faults occurred during the manufacturing. The injury can be avoided if the chair is made without failure in the production process.

 

8. What does FMECA stand for?

Answer:

Failure Mode Effects and Criticality Analysis
Failure Mode Effects Criticality Analysis

Both of the answers above are accepted.

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management > b) FMECA

Top

Hot Object Questions:

9. Which of the following is the correct CE marking for product safety?

Answer:

Explanation:

answers (A) and (D) are incorrect because the font styles are not correct. Then either answer (B) or answer (C) is correct.

Recognised Format of CE Marking
European conformance: CE Marking - Recognised Format


China Export: CE mark

For the CE mark of China Export (the mark placed on left hand side), the two letters are more close together.
If the product is said to have a CE mark which stands for China Export, it does not means that the product is in compliance with European specifications.
So, answer (C) is correct.
For more information, please refer to Links > 1. Product Safety Marks – CE

 

10. Which one is the correct logo of Consumer Council of Hong Kong?

Answer:

Explanation:

A)

B)

C)

D)

ANS: answer(C) is correct.

Explanation:
The logo of Consumer Council of Hong Kong is a balance. There is a letter ‘C’ at the both sides of the balance. They are representing Consumer and Commerce separately. Since this logo means ‘Fair trade’, letter ‘C’ of both sides need to be horizontal. That means the ‘weight’ of each letter ‘C’ is equal.

消費者委員會的標誌是一個秤,秤的兩端分別都有一個「C」字,代表 Consumer(消費者)和Commerce(商業),包含公平買賣的意思。

Top

Multiple Choices Questions:

11. Which of the following is NOT a key elements of strategy of safety management?

A. Identification of risks
B. Risk reduction
C. Ignoring risks
D. Risk transfer
E. Risk retention

Answer:
answer (C) Ignoring risks is not a key elements of strategy of safety management.
The risk cannot be managed if they are ignored.

For more information, please read the explanation to Question 1 in drag and drop questions

 

12. Which types of product is NOT included in standard EN597-1/2 (Furniture—Assessment of the ignitability of mattresses and upholstered bed bases)? (More than one answer)

A. mattresses
B. upholstered bed bases
C. mattress pads
D. air mattresses
E. water beds

Answer: D & E

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management >  e) Safety Standards > EN 597-1 & EN 597-2

 

13. Which of the following is NOT a type of product liability claim?

A. Design Defects
B. Manufacturing Defects
C. Negligence
D. Marketing Defects and Warnings

Answer: C. Negligence

Explanation:
Negligence is one of the theories of product liability which claim can be based on; however, it is not a type of product liability claim.

 

14. Under which of the following theories of product liability, an injured person is only required to prove that the product is defective and that defect causes the injury.

A. Negligence
B. Strict Liability
C. Breach of Warranty

Answer: B. Strict Liability

Explanation:
Under strict liability, the plaintiff only needs to prove that the product is defective and the defective product causes injury. The appearance of strict liability has greatly reduced the burden of proof of plaintiff against the manufacturers or retailers.

 

15. In FMECA, the new RPN after improvement is called…

A. Corrected RPN
B. Resulting RPN
C. Reevaluated RPN

Answer: B: Resulting RPN

Explanation:
In FMECA, the new RPN after improvement is called Resulting RPN.
Resulting RPN which is the new RPN after improvement is determined by reevaluating the Severity, Occurrence, and Detection ratings.

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management > b) FMECA

 

16. Risk Priority Number (RPN) is assessed by…

A. Severity x Occurrence x Detection
B. Severity + Occurrence + Detection

Answer: A. Severity x Occurrence x Detection

Explanation:
RPN is determined for each potential failure mode and effect by multiplying the ratings of the three factors - severity, occurrence and detection.

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management > b) FMECA

Top

True or False Questions:

17. After risk reduction programme, there will be some residual risks always remaining.

Answer: True

Explanation:
There are always some residual risks remaining that cannot be reduced. Therefore, the residual risks should then be transferred and retained.

For more information, please read the explanation to Question 1 in drag and drop questions

 

18.

Certification Mark of JTA’ is an international product safety mark.

Answer: False

Explanation:
‘ST’ stands for ‘Safe Toy’. It is a nation mark of Japan which implies that the toy is in compliance with the Japan Toy Safety Standard of the Japan Toy Association (JTA).

For more information, please refer to Links > 1. Product Safety Marks - ST

 

19. Product liability claim is only confined to tangible item.

Answer: False

Explanation:
Nowadays, product liability claim is not restricted to tangible personal item, but has extended to include intangible items, naturals, real estate and writings.

 

20. FMEA/FMECA is suggested to be conducted after the product design or process development.

Answer: False

Explanation:
FMEA/FMECA is suggested to be conducted during the product design or process development. It is because the changes of design and process can be made at these earliest stages and the changes are relatively inexpensive. Therefore, the cost can be reduced.

For more information, please refer to Chapters > 4. Risk management > b) FMECA

Top

Finish! There are temporarily 20 questions in our database. More questions can be easily added in future development.

 

Back to 'Learning'

 

Last updated on 28 MAR 2010